• Avatud Peetri 12 Noblessneris E-N 11-18 R-P 11-19
  • 6764945 klienditeenindus

 

Kertu Lukas

Peakondiiter

Gümnaasiumi lõpus oleksin ma naernud, kui keegi oleks mulle öelnud, et minust saab kondiiter. Kondiitriks õpitakse ju kutsekoolis, ehk supikas, nagu me seda Pärnus kutsusime. Supikas õppimine ei olnud kaugeltki mitte prestiižne. Loomulikult läksin ma ülikooli ja siis teise ülikooli - teadmata täpselt, miks ma seal käin. Töötasin mõnda aega toiduajakirja toimetajana, seejärel reklaamiagentuuris projektijuhina. Mööda külge see muidugi maha ei jooksnud, kuid tegelikult meeldib mulle oluliselt rohkem tööd teha oma kätega kui arvuti taga istudes. Nii sain ma ühel heal päeval siiski kondiitri paberid. Võin varavalgest hilisööni köögis toimetada ja üha uusi ja uusi koogikesi katsetada. See on hasart, mõelda läbi, mis millega kokku sobitada, et saavutada täiuslik tulemus. Oma maitsete harmoniseerimise ja kokku sobitamise täiustamiseks olen lõpetanud ka Eesti Sommeljeede Erakooli. See ei ole andnud mitte ainult veini ja toidu kokkusobitamise oskust vaid pannud mind oluliselt enam süvenema erinevate maitsete, tekstuuride ja temperatuuride kooslustesse. Minu jaoks on kvaliteet alati tähtsam kvantiteedist. Pigem väike ja hea amps kui suur magusakuhi. 

Alates 2020. aastast olen Culinary Team of Estonia kondiitri treener.