Kertu Lukas

Gümnaasiumi lõpus oleksin ma naernud, kui keegi oleks mulle öelnud, et minust saab kondiiter. Kondiitriks õpitakse ju kutsekoolis, ehk supikas, nagu me seda Pärnus kutsusime. Supikas õppimine ei olnud kaugeltki mitte prestiižne. Loomulikult läksin ma ülikooli ja siis teise ülikooli - teadmata täpselt, miks ma seal käin. Töötasin mõnda aega toiduajakirja toimetajana, seejärel reklaamiagentuuris projektijuhina. Mööda külge see muidugi maha ei jooksnud, kuid tegelikult meeldib mulle oluliselt rohkem tööd teha oma kätega kui arvuti taga istudes. Nii sain ma ühel heal päeval siiski kondiitri paberid. Võin varavalgest hilisööni köögis toimetada ja üha uusi ja uusi koogikesi katsetada. See on hasart, mõelda läbi, mis millega kokku sobitada, et saavutada täiuslik tulemus. Oma maitsete harmoniseerimise ja kokku sobitamise täiustamiseks olen lõpetanud ka Eesti Sommeljeede Erakooli. See ei ole andnud mitte ainult veini ja toidu kokkusobitamise oskust vaid pannud mind oluliselt enam süvenema erinevate maitsete, tekstuuride ja temperatuuride kooslustesse.

Minu jaoks on kvaliteet alati tähtsam kvantiteedist. Pigem väike ja hea amps kui suur magusakuhi, mis juba pelgast vaatamisest kergelt iiveldama ajab.  

 

Kristi Jalakas

Magusamaailmas mängimine on mulle huvi pakknud varasest noorusest. Sageli kadus katsetuste alla märkamatult suur osa öötunde. Lõpuks ka tuttava-tuttavale torte tehes sai väljendusvõimalusi üha juurde ja oma rõõmu jagada, kuid kunagi ei mõelnud ma sellest, kui elukutsest.
Lõpetasin Eesti Kunstiakadeemia moe erialal ning olen töötanud peale seda rõivadisaineri, stilisti ja ajakirja moetoimetajana.
Kui Kertu kutsus mind endaga koos raamatut tegema, sattusin rõivastilistikast toidustilistikasse.
Koos raamatut tehes mõistsin, et nii head koostööklappi elus naljalt ei leia ning rõõm söögikunstist on haaravam, kui olin arvestanud. Nii valisingi arendada oma hobi elukutseks.
Olen alati hinnanud kvaliteetseid, naturaalseid koostisaineid, mis on hea tulemuse aluseks. Kuid mis seal salata, kui maitsetemaailmas on sisuline töö tehtud, tunnen erilist rõõmu väärilse visuaalse poole loomisest, mis annab edasi esmase emotsiooni.

Suhkruingli magusad lauad

 

Suhkruingli raamat ilmus 2015. aastal. Oma esikraamatusse on Kertu Lukas koos stilist Kristi Jalakasega kokku pannud 14 maiustustelauda. Selle raamatu eesmägiks on inpireerida erinevate magusate suupistete ja serveerimis-nippidega, koondades endas nii lihtsamaid kui ka üsna keerulisi retsepte. Alati ei pea ka kõike otsast lõpuni ise vaaritama, vahel annavad maiustustelauale erksust ja värvi hoojaalised puuviljad ja marjad või värvilistes paberites kommikesed. Külalisi Sinu pingutused kindlasti külmaks ei jäta. Maiustustelaua saad tellida ka Suhkruinglislt. 

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee