Rabarberitart

8-le
Põhi:
200 g jahu
140 g tuhksuhkrut
160 g toatemperatuuril võid
40 g mandlijahu
2 munarebu
1 vanillikaun
näpuotsaga soola
Katteks:
3 pikka rabarberivart
Kreem:
3 muna
375 ml piima
75 g suhkrut
30 g maisitärklist
1 vanillikaun
Siirup
250 ml shkrut
150 g suhkrut
Sega jahu, mandlijahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa vanillikaunaseemned ja või ning sega ühtlaseks. Lisa munarebud ning sega, kuni tainas hakkab kokku. Pane tainas toidukilesse ning jäta 30 külmkappi puhkama.
Määri tartivorm võiga või pihusta üle küpsetuspreiga. Rulli tainas lahti ning tõsta vormi. Pane veel kord 30 minutiks külmkappi puhkama.
Kuumuta ahi 180 C-ni. Kata vormis oleva tainas küpsetuspaberiga ning vala sellele kuivatatud herned. Küpseta, kuni koogi ääred on kulseks tõmmanud, eemalda nüüd paber hernestega ning küpseta veel, kuni ka tarti keskmine osa on kergelt kuldne. Võta ahjust ja jahuta.
Valmista ette rabarberid. Pese varred, kuid noori rabarberivarsi ei ole vaja koorida – nii saada tartile kaunima värvi. Lõika rabarberivarred õhukesteks diagonaalseteks viiludeks. Valmista suhkrust ja veest siirup, jahuta veidi ning vala rabarberiviiludele, jäta 15 min marineeruma.
Valmista kreem:
Pane kaussi munad, maisitärklis ja pool suhkrukogusest. Sega ühlaseks. Kuumuta kastrulis piim, ülejäänud suhkur ning pikuti pooleks lõigatud vanillikaun. Kui piim on keema tõusnud, vala see pidevalt segades munasegule ning seejärel vala segu tagasi kastrulisse. Kuumuta pidevalt segades, kuni pakseneb, tõsta kuumuselt ja jahuta. Kata kreem toidukilega (kile vastu kreemi) ning jahuta tõelikult külmkapis.
Määri jahtunud kreem tartipõhjale, lao peale rabarberiviilud ning raputa üle pistaatsapähklitega.
