March 20, 2018

January 15, 2018

November 14, 2017

September 18, 2017

June 29, 2017

June 25, 2017

June 18, 2017

Please reload

Viimased postitused

Lehttaignas küpsetatud kala

 

 

 

Mind on alati võlunud igasugused taignas küpsetatud lihad ja kalad. Pealtnäha tundub see keeruline ettevõtmine, kuid minu kogemused näitavad, et vähemalt selle lehttaignas küpsetatud kalaga saab hea tahtmise korral hakkama ka 12aastane kokandushuviline....kui teda pisut juhendada ;) Ja tulemus on ülimalt maitsev. 

 

4-le

 

Basiilikukaste:

30 g basiilikulehti

2 küüsluguküünt

25 g Parmesani juustu

4 spl oliiviõli

150 g toorjuustu

 

Spinat:

130 g värsket spinatit

2 küüslauguküünt

½ punast sibulat

2 spl oliiviõli

 

800g lõhefileed (ilma nahata)

1 spl jahu

 500 g külmutatud lehttainast

1 muna

 

Kuumuta ahi 180 C-le.

Valmista basiilikukaste. Pane basiilikulehed, küüslauk ja oliiviõli belnderisse ning purusta ühtlaseks, lisa riivitud juust. Lõpuks sega juurde toorjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Pane külmkappi, kuni valmistad ette spinati ja kala.

 

Prae sibul vähese õliga klaasiaks, lisa hakitud küüslauk ning spinatilehde. Kuumuta mõned minutit pidevalt segades ning tõsta siis sõelale nõrguma, et liigne vedelik eemaldada.

 

Valmista ette kalafilee, vajadusel eemalda nahk, puhasta luudest ning lõika ära rasvased kõhuääred.

 

Raputa tööpinnale veidi jahu ning rulli lehttainas õhemaks nii, et kala sinna sisse mahuks. Jaota pool spinatist lahtirullitud lehttaina keskmisele osale ning tõsta sellele kalafilee.  Määri kalale basiilikukaste ning sellele omakorda ülejäänud spinat. Määri taigna ükspool munaga ning voldi tainas kala peale kokku nii, et munaga määritud poole tõstad peale viimasena. Nüüd määri ka tagna otstele veidi muna ning keera otsad tihedalt kokku. Kui tainast tundub otstes liiga palju, lõika eelnevalt liigne tainas otstest maha. Nüüd keera taignasse pakitud kala ümber nii, et alumine pool oleks nüüd peal ja kokku voltmise pool jääks vastu ahjuplaati. Lõika  taina peale terava noaga ruudustik ning soovi korral kaunista üle jäänud tainaga.  Määri pealt munaga ning küpseta 180 C juures umbes 25-30 min, kuni tainas on pealt kuldpruun. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

 

 

 

 

Spargli-kartulisalat

Kogus: 4-le

 

500 g  väikeseid värskeid karuleid

2 spl võid

400 g spargeleid

1 purk kikerherneid

300 g kirsstomateid

peotäis koriandrilehti

¼ punast sibulat

1 spl Dijoni sinepit

2 spl oliiviõli

väike punt värsket tilli

½  tl mett

½ sidruni mahl

soola ja pipart

 

Keeda kartulid soolaga maistestatud vees pehmeks, nõruta ja jahuta. Lõika tomatid pooleks, piserda üle õliga ning maitsesta soola ja pipraga ning küpseta ahjus 150 C juures umbes 30 min. Lõika kartulid pooleks ja rösti pannil võiga. Blanšeeri spargleid paar minutit soolaga maitsestatud vees ning loputa siis külma veega kiirelt üle. Lõika saprglid 3-4 suupäraseks jupiks.

Valmista kaste. Haki sibul peeneks, lisa sinep, õli, sidrunimahl, mesi ning peeneks hakitud till, maitsesta soola ja pipraga. Sega kausis omavahel kartulid, spargel, kikerherned, tomatid ja koriandrilehed ning vala peale kaste.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Jälgi meid
Please reload

Märksõnad
Please reload

Arhiiv
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee