Maasika-kohupiimatort


18cm läbimõõduga tort

Biskviit:

5 muna

100 g suhkrut

60 g jogurtit

60 g vahukoort

80 g võid

60 g nisujahu

Kreem

600 g kohupiimakreemi

200 g vahukoort

100 g suhkrut

1 sidrun

1 tl vaniljeksuhkrut

12 g želatiini

200 g maasikaid

150 g maasikaid kaunistuseks

Kuumuta ahi 180 C. Eralda munakollased valgetest. Lisa kollastele 50 g suhkrut ning hakka vahustama. Samal ajal alusta valgete vahustamist ja lisa järk-järgult ülejäänud suhkur. Kui valge on tugevaks vahuks muutunud, lõpeta vahustamine. Sega sulatatud või jogurti ja vahukoorega. Lisa munakollasele ja sega ühtlaseks. Lisa jahu ja sega. Lõpuks lisa munavalge ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Pane ümmargustesse vormidesse ja küpseta iga kiht eraldi 3-4 kihti.

Paisuta želatiin külmas vees, Vahusta 150 g vahukoort, sega koos suhkruga kohupiima hulka. Lisa riivitud sidruni koor ja pool sidruni mahlast ning vaniljesuhkur. Kuumuta ülejäänud 50 g vahukoort, tõsta kuumuselt maha ja lahusta selles paisutatud želatiin. Sega ülejäänud kohupiimakreemiga.

Lõika maasikad umbes sõrmeotsa suurusteks tükkideks.

Lao biskviidid ja kohupiimakreem ning maasikatükid kihiti, lase taheneda ja kaunista maasikatega.

#Tort #Maasikad #Kohupiim

Viimased postitused
Arhiiv
Märksõnad
No tags yet.
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee