March 20, 2018

January 15, 2018

November 14, 2017

September 18, 2017

June 29, 2017

June 25, 2017

June 18, 2017

Please reload

Viimased postitused

Rabarberiekleerid

June 18, 2017

 

 

Rabarberiekleerid

 

Keedutainas:

100ml piima

100 ml vett

100 g võid

2 g soola

2 g suhkrut

125 g jahu

200 g muna

 

Pane vesi, piim, või, soola ja suhkur kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Sõelu juurde jahu. Kuumuta pidevalt segades läbi, kuni jahu on paisunud.

Lase jahtuda ja sega juurde munad. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud plaadile umbes 12 cm pikkused ekleerid ja küpeta 180 C juures umbes 30 minutit.

 

 

Kreem:

2-3 rabarberivart

400 ml piima

4 munarebu

80 g suhkrut

30 g maisitärklist

1 tonkauba

1 tl vanillisuhkrut

50 g võid

 

Glasuur:

125 g tuhksuhkrut

1 tl ingverisiirupit

veidi rabarberi röstimisest jäänud mahla

vajadusel vett

 

 

Viiuta rabarberid, raputa üle suhkruga ja rösti ahjus umbes 10 min, kuni rabarber on pehme ja saad need kahvliga katki suruda. Sega munarebud suhkru, tärklise, vanilli ja riivitud tonkaoaga. Kuumuta piim keemiseni, vala pidevalt seagdes munarebule ning seejärel vala segu uuesti kastrulisse tagasi. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem läheb keema ja pakseneb. Tõsta kuumuselt maha, lisa katki surutud rabarber ja või ning sega ühtlaseks. Jahuta külmaveevannil. Pritsi kreem ekleeridesse.

 

Sega kokku kreem ja lisa sellele parasjagu vett või rabarberi röstimisest tekkinud mahla, nii et glasuur oleks parja pasusega. Kata ekleerid glasuuriga. Kaunista röstitud rabarberiga.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Jälgi meid
Please reload

Märksõnad
Please reload

Arhiiv
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee