Rabarberiekleerid

Rabarberiekleerid
Keedutainas:
100ml piima
100 ml vett
100 g võid
2 g soola
2 g suhkrut
125 g jahu
200 g muna
Pane vesi, piim, või, soola ja suhkur kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Sõelu juurde jahu. Kuumuta pidevalt segades läbi, kuni jahu on paisunud.
Lase jahtuda ja sega juurde munad. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud plaadile umbes 12 cm pikkused ekleerid ja küpeta 180 C juures umbes 30 minutit.
Kreem:
2-3 rabarberivart
400 ml piima
4 munarebu
80 g suhkrut
30 g maisitärklist
1 tonkauba
1 tl vanillisuhkrut
50 g võid
Glasuur:
125 g tuhksuhkrut
1 tl ingverisiirupit
veidi rabarberi röstimisest jäänud mahla
vajadusel vett
Viiuta rabarberid, raputa üle suhkruga ja rösti ahjus umbes 10 min, kuni rabarber on pehme ja saad need kahvliga katki suruda. Sega munarebud suhkru, tärklise, vanilli ja riivitud tonkaoaga. Kuumuta piim keemiseni, vala pidevalt seagdes munarebule ning seejärel vala segu uuesti kastrulisse tagasi. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem läheb keema ja pakseneb. Tõsta kuumuselt maha, lisa katki surutud rabarber ja või ning sega ühtlaseks. Jahuta külmaveevannil. Pritsi kreem ekleeridesse.
Sega kokku kreem ja lisa sellele parasjagu vett või rabarberi röstimisest tekkinud mahla, nii et glasuur oleks parja pasusega. Kata ekleerid glasuuriga. Kaunista röstitud rabarberiga.
