March 20, 2018

January 15, 2018

November 14, 2017

September 18, 2017

June 29, 2017

June 25, 2017

June 18, 2017

Please reload

Viimased postitused

Bagel

June 29, 2017

Kui need krõbeda kooriku ja pehme sisuga saiakesed ahjust välja tulevad, levib hullutavalt hõrk lõhn kaugele. Tõsi, selleks, et bageleid õigesti teha, tuleb varuda omajagu aega. On küll ka kiiremaid retsepte, aga vahe tulemuses on minu arvates piisavalt suur, et aeganõuev töö ette võtta. 

Kogus: 15 tk

Aeg: 24 h, aktiivset tegevust 2-3 tundi. 

 

Tooraine: 

 

350 g vett

650 g saiajahu

3 g kuivpärmi

25 g suhkrut

10 g soola

25 g maltoosat (või tumedat suhkrusiirupit)

10 g söögisoodat

7 g mooniseemneid

5 g seesamiseemneid

 

 

Valmista eeltainas: 

Sega köögikombainis 350 g käesooja vett, 250 g jahu ja kuivpärm, kata toidukilega ning jäta toatemperatuurile 2-3 tunniks kerkima, kuni taina kogus on kahekordseks paisunud.

 

Lisa kuivained: 

Sega omavahel ülejäänud jahu, suhkur ja sool. Pane taigansegaja uuesti aeglasel kiirusel tööle ja lisa vähehaaval eeltainale jahusegu. Lase segajal umbes 15-20 min tainast töödelda, kuni see ühtlaselt siidine.

 

Nüüd kata tainas rätikuga ning pane umbes 20 minutiks külmkappi puhkama. 

 

Jaga portsjoniteks

Kata lõikelaud küpsetuspaberiga ning jaga tainas 65 g tükkideks ning vormi pallideks. Pane pallid lõikalauale, kata toidukilega ning pane 20 minutiks külmkappi. 

 

 

 

 

 

Vormi bagelid: 

Nüüd vormi pallidest bagelid. Vajuta palli keskele sõrmedega auk. Pane mõlema käe nimetissõrm august läbi ning hakka sõrmi ümber üksteise keerutama, nii saad ühtlase bageli. Ära auku liiga suureks venita, muidu jäävad bagelid õhukesed ning kuivavad küpedes kõvaks. 

 

Vaata videot siit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kergita:

Jäta bagelid toidukilega kaetult 20-40 minutiks toatemperatuurile kerkima. Proovi ühe bageliga, kas see jääb veekausis ujuma. Kui ujub, on kerkinud, kui upub, lase veidi veel kerkida. 

 

Pane ööseks külmkappi:

Nüüd kata bagelid korralikult toidukilega ning pane üle öö külmkappi seisma. 

 

Keeda bagelid:

Järgmisel päeval lase 5 L potis vesi keema tõusta, lisa sooda ja maltoos. 

 

Kuumuta ahi 200 C juurde ning sega omavahel mooniseemned ning seesamiseemned. 

 

Pane jaokaupa bagelid vette keema. Keeda ühelt poolt 60 sekundit, keera ümber ning keeda teiselt poolt samuti 60 sekundit.

 

Pane siledam pool peal pool küpsetusrestile ning raputa peale seemnesegu. 

 

Küpseta:

Tõsta bagelid küpsetusplaadile ning küpseta 7 minutit, keera plaat ümber ning küpseta kuldpruuniks (veel umbes 7 minutit. 

 

 Lase mõni minut jahtuda ning hakka sööma! Jumalik :) 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Jälgi meid
Please reload

Märksõnad
Please reload

Arhiiv
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee