Mustika-õuna tart

Kogus: 8-le
Tainas:
200 g võid
200 g pruuni suhkrut
300 g jahu
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 muna
Täidis:
700 g õunu (koori, puhast ja tükelda)
100 g suhkrut
200g mustikaid (külmutatud)
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 spl maisitärklist
25 g võid
1 muna (määrimiseks)
Sega kokku või, suhkur, jahu, vaniljesuhkur ja sidrunikoor ning -mahl. Lisa juurde munad ning sega/sõtku ühtlaseks tainaks. (Ära üle sõtku, hakkab venima). Pane jahedasse kohta seisma.
Sulata või kastrulis, pane sinna õunatükid, mustikad, sidrunikoor ja -mahl ning suhkur ning hauta, kuni õunad on enam-vähem pehmed. Lahusta maistärklis väheses külmas vees ning lisa segule. Kuumuta veel korraks ning tõsta siis jahtuma.
Määri vorm õliga ning raputa üle jahuga. Rulli tainas lahti ning vooderda vormi sisu (ära jäta põhumulli). Tõsta tainale täidist ning kaunista tart pealt tainaribade, lehekeste ja lillekestega. Määri pealt munaga, pane ahju ja küpseta 190 C juures kuldpruuniks.
