Trühvlitort
See retsept on ilmunud nii ajakirjas Oma Maitse kui ka meie esimeses raamatus "Suhkruingli magusad lauad". Veel enam, kui see klassikaline trühvlitort ise, meeldib mulle see ülimalt õnnestunud pilt sellest tordist. Kui ma õigesti mäletan, tegime koos Katrin Pressi ja Kristi Jalakasega meie ühist raamatut kokku tervelt kolma aastat. Selle aja jooksul jõudsime kõik tublisti areneda ja raamatu kirjastusse saatmise ajaks oli tunne, et tahaks juba otsast hakata asju ümber pildistama ja retsepte uuesti tegema.
Ja see suhkrulill oli Kristi esimene oma tehtud lill - imeilus!

Kogus: 9-le
Valmistuaeg: 1 h
Jogurtibiskviit:
5 muna
100 g suhkrut
60 ml maitsestamata jogurtit
60 ml vahukoort
85 g võid
60 g jahu
½ tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
Kuumuta ahi 175 C. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased poole koguse suhkruga kohevaks. Sega omavahel jogurt, vahukoor ja sulatatud või, lisa munakollasele ja sega ühtlaseks. Munavalged vahusta ülejäänud suhkruga, lisa näputäis soola. Sõelu ja küpsetuspulbri segu munakollase hulka, sega ühtlaseks. Lisa ettevaatikult segades munavalge. Küpseta eraldi 4 koogikihti.
Võikreem:
200 g suhkrut
100 g kondentspiima
100 g tuhksuhkrut
2 spl kakaopulbrit
1/2 vanillikauna või 1/2 tl vanillisuhkrut
2 spl brändit
Vahusta toasoe või kohevaks valgeks vahuks, lisa tuhksuhkur ja jätka vahustamist, lisa järgemööda ülejäänud komponendid.
Trühvlipuiste:
3 spl kakaopulbrit
60 g tuhksuhkrut
vett
Sega omavahel kakaopulber ja tuhksuhkur ning lisa vähehaaval vett, umbes 1 spl korraga. Jätka segamist, kuni tekib ilus tume puiste.
Niisutus:
100 g suhkrut
100 ml vett
4 cl brändit
Lase suhkur ja vesi keema tõusta ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud, lisa brändi ja jahuta.
Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele, niisuta veidi brändisiirupiga (ära liialda, jogurtibikviit on niigi mahlane), määri peale võikreem. Korda sama ülejäänud kihtidega. Alles jäänud kreem määri tordi peale ja külgedele. Kata trühvlipuistega. Enne serveerimist lase tordil vähemalt mõned tunnid, kuni ööpäev külmas maitsestuda. Kaunista meelepäraselt.