Trühvlitort

See retsept on ilmunud nii ajakirjas Oma Maitse kui ka meie esimeses raamatus "Suhkruingli magusad lauad". Veel enam, kui see klassikaline trühvlitort ise, meeldib mulle see ülimalt õnnestunud pilt sellest tordist. Kui ma õigesti mäletan, tegime koos Katrin Pressi ja Kristi Jalakasega meie ühist raamatut kokku tervelt kolma aastat. Selle aja jooksul jõudsime kõik tublisti areneda ja raamatu kirjastusse saatmise ajaks oli tunne, et tahaks juba otsast hakata asju ümber pildistama ja retsepte uuesti tegema.

Ja see suhkrulill oli Kristi esimene oma tehtud lill - imeilus!

Kogus: 9-le

Valmistuaeg: 1 h

Jogurtibiskviit:

5 muna

100 g suhkrut

60 ml maitsestamata jogurtit

60 ml vahukoort

85 g võid

60 g jahu

½ tl küpsetuspulbrit

näputäis soola


Kuumuta ahi 175 C. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased poole koguse suhkruga kohevaks. Sega omavahel jogurt, vahukoor ja sulatatud või, lisa munakollasele ja sega ühtlaseks. Munavalged vahusta ülejäänud suhkruga, lisa näputäis soola. Sõelu ja küpsetuspulbri segu munakollase hulka, sega ühtlaseks. Lisa ettevaatikult segades munavalge. Küpseta eraldi 4 koogikihti.

Võikreem:

200 g suhkrut

100 g kondentspiima

100 g tuhksuhkrut

2 spl kakaopulbrit

1/2 vanillikauna või 1/2 tl vanillisuhkrut

2 spl brändit

Vahusta toasoe või kohevaks valgeks vahuks, lisa tuhksuhkur ja jätka vahustamist, lisa järgemööda ülejäänud komponendid.


Trühvlipuiste:

3 spl kakaopulbrit

60 g tuhksuhkrut

vett


Sega omavahel kakaopulber ja tuhksuhkur ning lisa vähehaaval vett, umbes 1 spl korraga. Jätka segamist, kuni tekib ilus tume puiste.


Niisutus:


100 g suhkrut

100 ml vett

4 cl brändit


Lase suhkur ja vesi keema tõusta ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud, lisa brändi ja jahuta.


Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele, niisuta veidi brändisiirupiga (ära liialda, jogurtibikviit on niigi mahlane), määri peale võikreem. Korda sama ülejäänud kihtidega. Alles jäänud kreem määri tordi peale ja külgedele. Kata trühvlipuistega. Enne serveerimist lase tordil vähemalt mõned tunnid, kuni ööpäev külmas maitsestuda. Kaunista meelepäraselt.


Viimased postitused
Arhiiv
Märksõnad
No tags yet.
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee