Pähkli-kohvitort


8 munavalget (320 g)

näpuotsaga soola

350 g suhkrut

250 g mandlijahu

2 spl maisitärklist

1.5 spl kakaod

1 tl kaneeli

150 g mandlilaaste

Kata 3 küpsetusplaati küpsetuspaberiga ning joonista neile kokku 5 ringi 20 cm läbimõõduga.

Vahusta munavalged näputäie soola ja järk-jägult lisatud suhkruga tugevaks vahuks. Kui suhkur on munavalges sulanud, sõelu juurde maisitärklis, kakao ja kaneel. Sega spaatliga ühtlaseks, lisa mandlijahu ning sega ettevaatlikult.



Jaga ühtlaselt viie ringi peale ning raputa peale mandlilaastud. Küpeta 175 C ahjus 25-30 min, kuni on kuldpruunid ja krõbeda pealispinnaga.

Võta ahjust ja jahuta.

Kohvikreem:

600 ml piima

3 spl kohvi

6 munarebu

110 g suhkrut

60 g maisitärklist

250 g võid (toatemperatuuril)

3 spl kohvilikööri + 3 spl Baileyst.

Kaunistuseks röstitud mandlilaaste

Kuumuta piim keemiseni, ning lisa sellele kohvipulber. Lase 5 min tõmmata ning kurna siis teise kastrulisse. Kuumuta piim uuesti keemiseni, samal ajal sega munarebud suhkru ja maisitärklisega. Vala kuum piim munarebudele, sega pidevalt ning vala siis segu tagasi potti. Kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni, tõsta siis kuumuselt maha ja lase jahtuda. Kata kreem toidukilega (kile vastu kreemi) ning jahuta, kuni on võiga samal temepratuuril. Tõsta kreem vahustajasse ning hakka pidevalt vahustades vähehaaval sellele võid lisama. Lõpuks lisa liköörid ning jaga siis kreem 5 võrdsesse ossa.

Lao tort kokku põhjadega sama läbimõõduga kõrgesse koogivormi ning pane vähemalt 4 -12 tunniks külmkappi tahenema.

Kata tordi servad röstitud mandlilaastudega, raputa üle tuhksuhkruga ning kaunista rosmariinikuuskedega. Tordi võid teha valmis ka paar päeva varem.




#Tort #Pähkel

Viimased postitused
Arhiiv
Märksõnad
No tags yet.
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

JÄLGI MEID

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Suhkruingel OÜ, Peetri 12 Tallinn                 suhkruingel@suhkruingel.ee